Australië trekt de strop verder aan en de politie heeft nu de bevoegdheid om internetaccounts te sluiten

australie-trekt-de-strop-verder-aan-en-de-politie-heeft-nu-de-bevoegdheid-om-internetaccounts-te-sluiten

02-09-21 05: 49: 00,

Slechts enkele dagen nadat Australië een nieuwe wet heeft aangenomen die de politie vergaande bevoegdheden geeft om te surveilleren en te spioneren, heeft de premier van de staat Victoria aangekondigd dat een lockdown in de gehele staat van kracht zal blijven totdat de meeste inwoners gevaccineerd zijn.

De draconische maatregelen die de gehele zuidoostelijke Australische deelstaat treffen, zullen niet worden versoepeld totdat 70 % van de bevolking ten minste één dosis van het Covid-vaccin heeft ontvangen, heeft Premier Dan Andrews woensdag bevolen. De regering hoopt dat doel te bereiken op of rond 23. In een schriftelijke verklaring beweerde Andrews dat het opheffen van de beperkingen het gezondheidsstelsel van de staat zou “overweldigen”. Met een bevolking van ongeveer 6,6 miljoen, heeft Victoria momenteel minder dan 60 Covid ziekenhuisopnames.

De hele staat is al bijna een maand onder strikte afsluiting. Na de sluiting van niet-essentiële activiteiten in Melbourne besloot Andrews op 5 augustus de beperkingen uit te breiden tot de hele staat, onder verwijzing naar de vermeende vondst van Covid-19 in rioolwater 236 km van de stad.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: