Contactloze vingerafdruk biometrie toepassingen gepland door Veridium

contactloze-vingerafdruk-biometrie-toepassingen-gepland-door-veridium

02-09-21 03: 27: 00,

Veridium is van plan nog meer toepassingen voor contactloze vingerafdrukbiometrie te ontwikkelen en heeft het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology (NIST) geholpen bij het opstellen van richtsnoeren voor de toepassing van deze technologie.

NIST heeft in maart van dit jaar Special Publication 500-334 uitgebracht ter ondersteuning van het gebruik van contactloze vingerafdrukbiometrie in bestaande databanken voor vingerafdrukken van rechtshandhavingsinstanties en grenspatrouilles. Het bedrijf hielp NIST bij het ontwikkelen, meten en testen van contactloze vingerafdruktechnologieën om hun brede inzet en interoperatie met bestaande back-end systemen mogelijk te maken, aldus de release.

“We zijn er trots op deel te nemen aan de NIST Contactless Fingerprint CRADA sinds 2015,” zegt Veridium CTO Dr. John Callahan. “De nieuwe normen openen veel nieuwe deuren, aangezien in veel landen over de hele wereld vingerafdrukken nodig zijn om toegang te krijgen tot sociale diensten in afgelegen en onderbediende gebieden. Contactloos inschrijven maakt dit mogelijk door gebruik te maken van bestaande mobiele diensten,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: