Dankzegging als een zonde

dankzegging-als-een-zonde

02-09-21 03: 00: 00,

Je kunt alleen de juiste mensen bedanken. Wie zijn de juiste? Natuurlijk, zij die absolutie hebben gekregen van de hogepriesters van de opinie macht. Dank je wel zeggen in de richting van Angela Merkel is perfect in orde. Annalena Baerbock bedanken is oké en, natuurlijk, gepast. In het algemeen: hartelijk dank aan de Groenen! Dat zien de media altijd graag.

Zelfs een welgemeend dankwoord aan een conservatief CSU-lid als Markus Söder is voor journalisten niet langer verwerpelijk. Waarom zouden ze? Wanneer een man als Söder zich in tijden van crisis als een hardliner presenteert en een “duidelijke kant” toont, smelten hele legioenen van ogenschijnlijk linkse journalisten hun hart: Eindelijk! De sterke man die aankondigt dat in heel Beieren FFP2-maskers moeten worden gedragen bij het winkelen – dat verhoogt automatisch de feeststemming op de redacties.

Alleen als Nena zegt “Dank u Kassel!”, dan hebben we een probleem. Dus het is niet “wij”. Niet jij en ik. Maar veel journalisten wel. “Heeft Nena een hart voor Corona-ontkenners?” (1), vraagt de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) op 24. March 2021 (dpa-bijdrage), het huurmoordenaarsmes rechts naast de entertoets.

Deze kop slaat in als een mokerslag op de neus.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: