De droom van George Soros: China omvormen tot een neoliberale grijpmogelijkheid, door Michael Hudson

de-droom-van-george-soros:-china-omvormen-tot-een-neoliberale-grijpmogelijkheid,-door-michael-hudson

02-09-21 04: 15: 00,

In een Financial Times opiniestuk, âInvesteerders in Xiâs China worden ruw wakker geschudâ (augustus 30, 2021), schrijft George Soros dat Xiâs âcrackdown on private enterprise shows he does not understand the market economy. ⦠Xi Jinping, Chinaâs leider, is in botsing gekomen met de economische realiteit. Zijn hardhandig optreden tegen privé-ondernemingen is een aanzienlijke rem geweest op de economie.â

Vertaald uit het Orwelliaanse Doublethink, betekent het hardhandig optreden tegen privé-ondernemingen het terugdringen van wat de klassieke economen rent-seeking en onverdiende inkomsten noemden. Wat betreft zijn vermeende âafremming van de economieâ, bedoelt de heer Soros de polarisatie van de economie die rijkdom en inkomen concentreert in de handen van de rijkste één procent.

Soros legt zijn plan uit voor hoe de V.S. vergelding China kan straffen door het onthouden van V.S.S. financiering van zijn bedrijven (alsof China zijn eigen krediet niet kan creëren) totdat China capituleert en het soort deregulering en belastingontduiking oplegt dat Rusland deed na 1991.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: