De val van Kabul, “De val van de democratie”. Overmoed van Westerse Plutocratieën

de-val-van-kabul,-“de-val-van-de-democratie”.-overmoed-van-westerse-plutocratieen

02-09-21 03: 53: 00,

Alle Global Research artikelen kunnen worden gelezen in 51 talen door het activeren van de “Translate Website” drop down menu op de bovenste banner van onze homepage (Desktop versie).

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

“Democratie” lijkt opnieuw te worden bedreigd, dit keer in Kabul. Ons wordt verteld dat een afschuwelijke macht aan het roer staat in Afghanistan, de Taliban – ja, dezelfde Taliban die de VS-NAVO versloegen en onttroonden in 2001. De zogenaamde democratie die de westerse strijdkrachten de Afghanen hadden geschonken, werd nu met geweld tenietgedaan.

Het goede nieuws is echter dat de democratie in de westerse landen die vanaf 2001 het tijdperk van de democratie in Afghanistan inluidden, naar verluidt stabiel en stevig is gebleven. Er is daar niets om je zorgen over te maken. De bestorming van Washington D.C.’s Capitol Hill in januari van dit jaar werd gewoon beschouwd als een abnormaal geval van een aanval op de “grootste democratie ter wereld” En de aanval van de menigte diende alleen om aan te tonen hoe robuust de democratie in Amerika is.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: