Dit is hoe een stervend rijk eruit ziet

dit-is-hoe-een-stervend-rijk-eruit-ziet

02-09-21 02: 41: 00,

De laatste paar weken in Afghanistan zijn wat sommigen zouden noemen, bij gebrek aan betere woorden, een shitstorm. Wat zich voor onze ogen afspeelt is werkelijk een tragedie van grote proporties en een spektakel van jewelste, denk ik. Na 20 jaren van bezetting trekken Washington en zijn gehoorzame honden zich niet alleen terug, maar ontvluchten zij Afghanistan in paniek. Het door de VS gesteunde regime was, zoals al dergelijke marionettenregimes, onstabiel, corrupt en had geen steun van de bevolking. Daarom stortte het slechts enkele weken na het begin van het Taliban-offensief in. Het was een ineenstorting die niet alleen de Westerse imperialisten en hun propagandamiddelen schokte, maar zelfs de Taliban zelf verraste. Het door de NAVO opgeleide en bevoorrade Afghaanse leger ontvluchtte het slagveld of gaf zich over, vaak zonder ook maar enig verzet te bieden.

Voor sommigen van ons waarnemers kwam dit helemaal niet als een verrassing. Degenen onder ons die de oorlog in Afghanistan de afgelopen twee decennia hebben gevolgd,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: