Doemaverkiezingen in Rusland – Kremlin waarschuwt voor westerse inmenging en voert extra controles in

doemaverkiezingen-in-rusland-–-kremlin-waarschuwt-voor-westerse-inmenging-en-voert-extra-controles-in

02-09-21 07: 10: 00,

Van 17. naar 19. In september kiezen de Russen de afgevaardigden voor het Russische Lagerhuis, de Doema. 14 partijen zijn verkiesbaar. Daaronder bevinden zich de vier partijen die in de Doema vertegenwoordigd zijn, de regeringspartij “Verenigd Rusland”, de Communistische Partij van de Russische Federatie (CPRF), de Liberaal-Democratische Partij van Vladimir Zjirinovski en de socialistische partij “Rechtvaardig Rusland – Voor de Waarheid”. Ulrich Heyden doet verslag vanuit Moskou.

Een spannende vraag zal zijn of Verenigd Rusland, dat sinds de Doema-verkiezingen 343 van het totale 450 aantal afgevaardigden heeft geleverd 2016, verlies zal lijden. De verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd waartoe door Verenigd Rusland was besloten 2018 had tot grote wrevel onder de bevolking geleid.

Communisten winnen

Het staatsenquête-instituut WZIOM heeft een opiniepeiling gepubliceerd waaruit iets verbazingwekkends blijkt. De bereidheid om op Verenigd Rusland te stemmen daalde van 30 procent (medio juni) tot 26 procent (eind augustus). Bereidheid om te stemmen KPRF

” Lees verder

%d bloggers liken dit: