Familie Sackler wint immuniteit in opioïde rechtszaak – Hof moet bedrijfsdocumenten vrijgeven om toekomstige crises te voorkomen

familie-sackler-wint-immuniteit-in-opioide-rechtszaak-–-hof-moet-bedrijfsdocumenten-vrijgeven-om-toekomstige-crises-te-voorkomen

02-09-21 04: 13: 00,

De Defender ondervindt censuur op veel sociale kanalen. Zorg ervoor dat u op de hoogte blijft van het nieuws dat ertoe doet door u te abonneren op ons topnieuws van de dag. Het is gratis.

Er is een lange geschiedenis van Amerikaanse rechtbanken die worden ingeschakeld om grootschalige crises in de volksgezondheid op te lossen.

Advocaten en rechters, bijvoorbeeld, waren belangrijk bij het regelen van claims in verband met asbest, loodverf, Agent Orange en tabak. Meer recentelijk hebben zij te maken gehad met de gevolgen van de Amerikaanse opioïde-epidemie, die in verband wordt gebracht met de dood van ongeveer 500,000 Amerikanen in de afgelopen twee decennia.

Deze rechtszaken kunnen verschillende belangrijke doelen dienen. Het kan overtreders identificeren en hen ter verantwoording roepen. Zij kan de schade herstellen door de slachtoffers schadeloos te stellen. En het kan het publiek beschermen door bewijsmateriaal over gevaarlijke producten en praktijken te produceren.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: