‘Fit voor 55’ – EU ‘Green Deal’ en de vernietiging van de Europese industrie

‘fit-voor-55’-–-eu-‘green-deal’-en-de-vernietiging-van-de-europese-industrie

02-09-21 06:00:00,

Shutterstock.

Auteur: F. William Engdahl (VS/Duitsland).

Een van de zeldzame eerlijke uitspraken van Bill Gates was zijn opmerking begin 2021, dat als je covid-maatregelen al slecht vindt, wacht dan maar eens tot de maatregelen tegen de opwarming van de aarde worden genomen.

De Europese Unie is bezig met het van bovenaf opleggen van de meest draconische maatregelen tot nu toe, die de moderne industrie in alle 27 staten van de Europese Unie effectief zullen vernietigen.

Onder leuke namen als ‘Fit voor 55’ en European Green Deal wordt in Brussel door niet-gekozen technocraten de laatste hand gelegd aan maatregelen die zullen leiden tot de ergste industriële werkloosheid en economische ineenstorting sinds de crisis van de jaren dertig.

Industrieën zoals auto’s en transport, energieopwekking en staal liggen op het hakblok, allemaal voor een onbewezen hypothese die door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde wordt genoemd.

Terwijl de meeste EU-burgers zijn afgeleid door eindeloze beperkingen vanwege een griepachtige pandemie genaamd covid19, hebben de technocraten van de EU-commissie in Brussel een programma voorbereid voor de geplande desintegratie van de industriële economie van de EU. Het handige van een niet-gekozen supranationale groep ver weg in Brussel of Straatsburg is dat ze geen verantwoording hoeven af te leggen aan echte kiezers. Ze hebben er zelfs een naam voor: democratisch tekort. Als de maatregelen die door de Europese Commissie onder de Duitse president Ursula von der Leyen en vice-president voor de opwarming van de aarde van de Nederlandse technocraat Frans Timmermans worden genomen, worden aangenomen, is hier een hint van wat er zal gebeuren.

‘Fit voor 55’

Op 14 juli presenteerde de Europese Commissie haar groene agenda ‘Fit voor 55’. Hoewel de titel meer klinkt als een advertentie voor een fitnescentrum voor mensen van middelbare leeftijd, zal het het meest draconische en destructieve de-industrialisatieprogramma zijn dat ooit buiten oorlogstijd is opgelegd.

‘Fit voor 55’ wordt het centrale raamwerk van nieuwe wetten en regels uit Brussel om de CO2-uitstoot drastisch te verminderen, met behulp van maatregelen zoals koolstofbelastingen, emissieplafonds en cap and trade.

In april 2021 kondigde de Europese Commissie een nieuwe EU-klimaatdoelstelling aan: de uitstoot moet in 2030 met 55 procent zijn verminderd ten opzichte van 1990,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: