Haïti’s Schuld van Onafhankelijkheid

haiti’s-schuld-van-onafhankelijkheid

02-09-21 01: 10: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het vervolgkeuzemenu “Website vertalen” op de bovenste banner van onze startpagina te activeren (Desktopversie).

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

In de uitgebreide geschiedenis van imperialistische uitbuiting zijn er maar weinig episodes die kunnen tippen aan de verdorvenheid van Haïti’s onafhankelijkheidsschuld. Militaire chantage van een klein land door een supermacht, voorrang van “eigendomsrechten” boven mensenrechten, raciaal kapitalisme, een uitverkoopbare “lichtgetinte” lokale bourgeoise en de manier waarop ons verleden het heden achtervolgt, maken allemaal deel uit van het verhaal.

Na hun bevrijding van slavernij en koloniale overheersing in een oorlog die de helft van de bevolking doodde, werden de Haïtianen gedwongen hun vroegere meesters een astronomisch bedrag te betalen voor hun vrijheid. Deze onderdrukkende schuld die Haïti betaalde om zijn onafhankelijkheid veilig te stellen, wordt eindelijk onderdeel van het algemene verhaal over de verarming van dat land.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: