Harvard epidemioloog: Grote studie sloopt pleidooi voor vaccinpaspoorten

harvard-epidemioloog:-grote-studie-sloopt-pleidooi-voor-vaccinpaspoorten

02-09-21 11:30:00,

Martin Kulldorff, professor aan de Harvard Medical School, zegt dat nieuw onderzoek dat bevestigt dat natuurlijke immuniteit exponentieel meer bescherming biedt dan vaccins, betekent dat vaccinpaspoorten zowel onwetenschappelijk als discriminerend zijn, bericht Wnd.com.

Het meest recente is een Israëlische studie waaruit blijkt dat gevaccineerde personen 27 keer meer kans hebben op een symptomatische COVID-infectie dan degenen met natuurlijke immuniteit.

Kuldorff concludeert dat dit de doodsteek is voor de vaccinatiepaspoorten die worden geëist door New York City, Frankrijk, de Canadese provincies Quebec en British Columbia, en anderen, meldde de Foundation for Economic Education.

“Voorafgaande COVID-ziekte (veel arbeidersklasse) biedt betere immuniteit dan vaccins (veel professionals), dus vaccinmandaten zijn niet alleen wetenschappelijke onzin, ze zijn ook discriminerend en onethisch,” schreef Kulldorff, een biostatisticus en epidemioloog, op Twitter.

In april sloot Kulldorf zich aan bij Stanford professor in de geneeskunde Jay Bhattacharya in een opiniestuk voor de Wall Street Journal, waarin hij betoogde dat vaccinpaspoorten de volksgezondheid eerder zouden schaden dan ten goede komen.

April WSJ op-ed with @MartinKulldorff held up well:
Vaccine passports are unjust and discriminatory. Most endorsing belong to the laptop class. Millions did essential jobs at their usual workplaces and became immune the hard way. https://t.co/iITY3LihbM

— Jay Bhattacharya (@DrJBhattacharya) August 31, 2021

“Het idee dat iedereen gevaccineerd moet worden is net zo wetenschappelijk ongefundeerd als het idee dat niemand dat hoeft”, schreven ze. “Covid-vaccins zijn essentieel voor oudere, risicovolle mensen en hun verzorgers en aan te raden voor vele anderen. Maar degenen die geïnfecteerd zijn, zijn al immuun.”

Ze wezen erop dat de gegevens aantonen dat “jongeren een laag risico lopen, en kinderen – voor wie sowieso geen vaccin is goedgekeurd – lopen veel minder risico op overlijden dan door griep.”

“Als autoriteiten vaccinatie opleggen aan hen die het niet nodig hebben, zal het publiek beginnen te twijfelen aan vaccins in het algemeen,” waarschuwden ze.

In de herfst van vorig jaar lanceerden Kulldorff, Bhattacharya en Dr. Sunetra Gupta uit Oxford hun Great Barrington Declaration waarin ze betoogden dat vaccinatie gericht zou moeten zijn op de kwetsbaren – oudere mensen met meer dan twee comorbiditeiten – terwijl de gezonden gewoon hun gang kunnen gaan.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: