Hoe zal het onderzoek naar de beschamende Britse evacuatie uit Afghanistan aflopen?

hoe-zal-het-onderzoek-naar-de-beschamende-britse-evacuatie-uit-afghanistan-aflopen?

02-09-21 08: 43: 00,

Op augustus 16 kon de chef van de Britse tv-zender LBC, Ben Wallace, de Britse minister van Defensie, zijn tranen niet bedwingen in zijn commentaar op de situatie in Afghanistan. Tijdens het interview onthulde Wallace dat “alle inspanningen van het ministerie zijn gewijd aan het helpen van landgenoten die in de Islamitische republiek zijn gestrand” Hij waarschuwde echter dat het waarschijnlijk niet mogelijk zal zijn om elke Britse onderdaan naar zijn vaderland te laten terugkeren. “Sommige mensen zullen niet terug kunnen komen… Sommige mensen zullen niet terug kunnen komen, en we zullen ons best moeten doen om hen te helpen,” zei Wallace door zijn tranen heen.

Maar niet alleen Wallace was tot tranen toe geroerd door het falende Britse beleid in Afghanistan, met name tijdens de mislukte terugtrekking eind augustus.

Vergeet niet dat Groot-Brittannië door Washington betrokken was bij het militaire conflict in Afghanistan tegen de Taliban (verboden in Rusland) en de terroristische organisatie Al Qaeda (ook verboden in Rusland) als onderdeel van de westerse coalitie van 2001 tot 2014.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: