Israël arresteert 7 journalisten omdat ze de arrestatie van ongewapende Palestijnen documenteerden

israel-arresteert-7-journalisten-omdat-ze-de-arrestatie-van-ongewapende-palestijnen-documenteerden

02-09-21 05: 32: 00,

-Zo is de “persvrijheid” in de “Joodse staat”. Journalisten en hun verslagen over de realiteit van de bezetting zijn ongewenst. Ik vraag me af of Duitse collega’s en media voor Palestijnse collega’s zullen opkomen zoals ze dat doen voor Turkse of Russische.

Zeven Palestijnse journalisten werden vrijdag door Israëlische bezettingstroepen gearresteerd terwijl ze verslag deden van geweldloze protesten in de bezette zuidelijke Hebron Hills.

De journalisten zeiden dat ze werden gearresteerd omdat ze zich in een “gesloten militaire zone” bevonden, hoewel militaire regels hen toestaan zich in dergelijke gebieden te bevinden, meldt Haaretz. De Palestijnen protesteerden tegen Israëls geplande onteigening van hun land. Ooggetuigen meldden dat er geen geweld was en dat de bezettingstroepen geen geweld gebruikten om de menigte uiteen te drijven. Niettemin werd een Palestijnse inwoner gearresteerd, en toen journalisten de arrestatie documenteerden, “arresteerden ze mij ook”, vertelde Mashour Wahwah, die werkt voor het Wafa nieuwsagentschap, aan de krant.

De journalisten werden meegenomen naar het politiebureau in de nabijgelegen illegale

” Lees verder

%d bloggers liken dit: