Kracht van woorden: veroordeling van de cabal die ons allen schaadt

kracht-van-woorden:-veroordeling-van-de-cabal-die-ons-allen-schaadt

02-09-21 12: 45: 00,

Door Phil Butler: Hij is politicoloog en Oost-Europa-deskundige, auteur van de bestseller “Putin’s Praetorians” en andere boeken. Hij schrijft exclusief voor het online magazine “New Eastern Outlook”.

Wist u dat Rusland meedogenloos geopolitieke, strategische, commerciële en economische belangen nastreeft in Afrika en daarbuiten? Dit is hoe westerse denktanks en andere organisaties die gelieerd zijn aan de liberale orde de Russische buitenlandse politiek, de Russen en Vladimir Poetin in het bijzonder afschilderen. Het is grappig hoe één woord al het verschil kan maken. (Zie gemarkeerde termen)

Kijk eens wat er gebeurt als we het woord “roekeloos” invoegen in een analyse van de Amerikaanse of Franse inspanningen op het gebied van de buitenlandse betrekkingen met Afrika. Stel je nu eens voor wat er gebeurt als een drukbezette Amerikaan een paar minuten de tijd neemt om de New York Times te lezen, een denktank als Brookings, of zelfs een niche-tijdschrift als Modern Diplomacy. De complexiteit van de besproken onderwerpen krijgt een geheel nieuwe betekenis.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: