Media-aandacht voor Fukushima, tien jaar later

media-aandacht-voor-fukushima,-tien-jaar-later

02-09-21 02: 20: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het vervolgkeuzemenu “Website vertalen” op de bovenste banner van onze startpagina te activeren (Desktopversie).

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

Abstract: Bij het oppakken van de niet geleerde lessen van Fukushima, is een van de grootste misschien wel de behoefte aan robuuster toezicht op de nucleaire industrie geweest. In Japan was het falen van de grote nationale nieuwsmedia om de industrie kritisch te onderzoeken en ter verantwoording te roepen, bijzonder opvallend. Ondanks hun eigen beweringen als waakhonden van het officiële gezag hebben de grote media in plaats daarvan de machtige Japanse nucleaire industrie behandeld met een mengeling van stille medeplichtigheid en regelrechte ophitserij. Dit geldt zowel vóór als na de ramp in Fukushima. In de decennia na de Tweede Wereldoorlog, toen de nucleaire industrie werd opgericht, speelden de media een actieve rol in het overwinnen van de publieke weerstand tegen atoomenergie en het winnen van op zijn minst passieve acceptatie ervan als een op wetenschap gebaseerd middel voor Japan om autonomie op energiegebied veilig te stellen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: