Recordaantal “infecties” in Noorwegen en dit ondanks hoge vaccinatiegraad

recordaantal-“infecties”-in-noorwegen-en-dit-ondanks-hoge-vaccinatiegraad

02-09-21 12: 19: 00,

Covid-besmette werden eergisteren in Noorwegen 1796 geregistreerd. Dit is het hoogste aantal sinds het begin van de pandemie, schrijft het persbureau Sputnik. Momenteel is 56 % van de Noorse bevolking volledig gevaccineerd. Meer dan 70 % van de Noren is ten minste één keer gevaccineerd.

Ook het aantal ziekenhuisopnames neemt toe. Dinsdag, 89 zijn Corona-patiënten opgenomen in Noorse ziekenhuizen. Dat was 10 meer dan de dag ervoor.

Het besmettingspercentage in Noorwegen is een van de hoogste in Noord-Europa. Het dagblad Verdens Gang wijst erop dat het besmettingspercentage driemaal hoger ligt dan door het FHI (Ministerie van Volksgezondheid) was voorspeld.

De aangekondigde versoepelingen zijn uitgesteld … om nog meer mensen te kunnen inenten. De Noorse regering onderzoekt de mogelijkheid om een derde dosis te geven aan haar burgers met een verzwakt immuunsysteem en om kinderen tussen de leeftijd van 12 en 15 te vaccineren.

Onderstaande grafiek toont het aantal gevallen van Covid in Noorwegen per miljoen inwoners:

AstraZeneca: Probability,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: