Serie over de partijen in de verkiezingscampagne: De Onafhankelijke Kiezers

serie-over-de-partijen-in-de-verkiezingscampagne:-de-onafhankelijke-kiezers

02-09-21 07: 48: 00,

In onze serie artikelen over de partijen die zich verkiesbaar stellen voor de Bondsdag, gaat het vandaag over de Vrije Kiezers. Aangezien de meeste opiniepeilingen de Vrije Kiezers slechts bij de “anderen” tellen, is het moeilijk een betrouwbare uitspraak te doen over hun kansen om in de Bundestag te komen. Het lijkt er echter op dat de Vrije Kiezers de meest veelbelovende kandidaat zijn onder de “kleine partijen”. Reden genoeg om het programma van de partij eens nader te bekijken. Door Jens Berger.

Wat willen de Vrije Kiezers?

De Vrije Kiezers zijn een vrij recent fenomeen op federaal niveau. De wortels van de partij liggen meer in de lokale en regionale politiek. Hier zijn het vooral de Beierse Vrije Kiezers die het beeld bepalen, en met hun voorman Hubert Aiwanger zitten ze zelfs in de regering als coalitiepartners van de CSU. Vandaag is de partij, die ook op federaal niveau strikt genomen meer een amalgaam is van verschillende regionale groepen die speciaal voor de verkiezingen werden gevormd,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: