Terroristische aanslagen gaan door in Pakistan

terroristische-aanslagen-gaan-door-in-pakistan

02-09-21 02: 07: 00,

Het lijkt een slechte traditie te kunnen worden om de openingszin “No sooner had the New Eastern Outlook…” te gebruiken in een artikel over de situatie in Pakistan, naar aanleiding van de zoveelste terroristische aanslag op Pakistaans grondgebied.

Deze aanslagen zijn de laatste tijd sterk toegenomen, wat past in het algemene patroon van toenemende onrust in de Centraal- en Zuid-Aziatische regio. Er zij op gewezen dat bij het politieke beeld dat zich in de regio aftekent, niet alleen Pakistan betrokken is, maar ook grote regionale en wereldmachten zoals China, Rusland, India en de Verenigde Staten, wier belangen vaak (en vaak sterk) niet samenvallen.

Dus, niet eerder had de “New Eastern Outlook” de terreuraanslag van juli in de Pakistaanse provincie Khyber Pakhtunkhwa besproken 14 in de context van de Afghaanse kwestie, of slechts vijf weken later vond een nieuwe aanslag plaats.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: