US geheime operaties in Afghanistan, steun aan extremisten

us-geheime-operaties-in-afghanistan,-steun-aan-extremisten

02-09-21 01: 38: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het keuzemenu “Website vertalen” op de bovenste banner van onze startpagina (Desktopversie) te activeren.

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

De gepensioneerde Amerikaanse generaal Stanley McChrystal, die eerder de leiding had over de militaire operaties van de VS en de NAVO in Afghanistan, zei tien jaar geleden dat Washington een “angstaanjagend simplistische kijk” had op Afghanistan. McChrystal gaf toe: “We wisten niet genoeg en we weten nog steeds niet genoeg. De meesten van ons, ikzelf inbegrepen, hadden een zeer oppervlakkig begrip van de situatie en de geschiedenis”.

Het was een grimmige onthulling van een topcommandant, en gezien de decennialange betrokkenheid van de VS in Afghanistan. Op 3 juli 1979, had president Jimmy Carter officieel toestemming gegeven voor clandestiene CIA hulp aan de Afghaanse mujahideen opstand.

Maanden voor juli 1979,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: