Zweedse geestelijk gehandicapte vrouw werd verliefd op Afghaan – nodigde daarna zijn vrienden uit voor verkrachtingsfeest, verkracht met een wijnfles

zweedse-geestelijk-gehandicapte-vrouw-werd-verliefd-op-afghaan-–-nodigde-daarna-zijn-vrienden-uit-voor-verkrachtingsfeest,-verkracht-met-een-wijnfles

02-09-21 06:03:00, Drie Afghanen, van links, Abul Fazl Yaqubi, Esmaili Jawid en Shokrallah Shahzad, zijn veroordeeld wegens groepsverkrachting van een vrouw die geestelijk op “het niveau van een kind” is. © Privé/Facebook Drie Afghaanse mannen zijn veroordeeld tot lange gevangenisstraffen omdat ze een geestelijk gehandicapte vrouw hebben onderworpen aan een groepsverkrachting in een speciale woongelegenheid in Upplands Väsby. “Ik hou zoveel van je”, schreef de vrouw aan een van de verkrachters, die haar liet geloven dat hij haar vriendje was, bericht Friatider.se.

Lisa is 24 jaar oud en woont in Upplands Väsby in een speciaal tehuis voor gehandicapten die niet voor zichzelf kunnen zorgen.

Lisa heeft autisme en een cognitieve stoornis waardoor ze intellectueel op het niveau van een klein kind zit. Zij vindt het moeilijk om gesprekken te volgen, heeft een beperkt tijdsbesef en vindt het moeilijk om voor haar hygiëne te zorgen. Volgens het personeel dat haar helpt, is zij erg naïef, kan zij geen nee zeggen en denkt zij goed over iedereen.

“Ze heeft ook moeite om te begrijpen of iemands bedoelingen jegens haar mogelijk schadelijk kunnen zijn”, staat in een ondersteuningsplan dat door de plaatselijke autoriteit is opgesteld.

Doordeweeks gaat Lisa naar een dagcentrum van de gemeente waar ze schildert en knutselt. Op een dag in mei, toen Lisa aankwam, merkte het personeel dat ze erg verdrietig was.

“Ze deden iets stoms met me, mijn vagina doet pijn. Ze gebruikten een wijnfles,” zei Lisa.

“Ik riep ‘Dat doet pijn’, maar toen deden ze het nog harder.”

Het personeel had snel door dat Lisa slachtoffer van een verkrachting was en belde de politie.

Ondervraagd, zei Lisa dat een Afghaan genaamd Abul Fazl Yaqubi, die zij haar “vriendje” noemde, in het weekend naar haar appartement was gekomen met een andere Afghaan, Esmaili Jawid. Zij kochten wijn, cider en andere alcoholische dranken, die zij aan Lisa aanboden.

Na wat gedronken te hebben, stelde Abul Fazl voor dat zij “waarheid of uitdaging” zouden spelen, een spel waarbij de persoon die door een ronddraaiende fles wordt aangewezen, ofwel een waarheid over zichzelf moet vertellen ofwel iets moet doen dat de andere deelnemers aan het spel beslissen.

Toen de fles op Lisa werd gericht, zeiden de Afghanen dat ze haar kleren moest uittrekken,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: