Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Blinken zegt “Nee” tegen onroerend goed in Groenland. “Strategen hopen op makkelijkere toegang tot het Noordpoolgebied”

amerikaanse-minister-van-buitenlandse-zaken-blinken-zegt-“nee”-tegen-onroerend-goed-in-groenland.-“strategen-hopen-op-makkelijkere-toegang-tot-het-noordpoolgebied”

03-09-21 01: 54: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het vervolgkeuzemenu “Website vertalen” op de bovenste banner van onze startpagina te activeren (Desktopversie).

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

In mei bracht de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken een bezoek aan Groenland. Op een weinig verheffende manier werd hij door zijn gastheren ‘Tony’ genoemd, een ontwapenende opmerking die onvermijdelijk de sluizen van onoprechtheid zou openen. Ondanks alle gezelligheid zat er toch een steekje los aan de gebeurtenis: de vorige regering-Trump had een fantasie opgepikt die al lang in de wandelgangen van Washington en door machtswellust gestuurde geleerden werd gekoesterd. Groenland, zeiden de dromers, zou ooit deel kunnen uitmaken van het imperium van de VS.

President Donald Trump, die de kwestie met het plezier van een stuntelende zakenman nieuw leven inblies, merkte in 2019 op dat Denemarken het “in wezen” bezat.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: