De VS heeft een manier van oorlogvoeren bedacht die onvermijdelijk tot mislukking leidt, door Patrick Cockburn

de-vs-heeft-een-manier-van-oorlogvoeren-bedacht-die-onvermijdelijk-tot-mislukking-leidt,-door-patrick-cockburn

03-09-21 04: 00: 00,

Een ondoordachte poging om uit te vinden wie er schuldig is aan het niet voorspellen van de snelle overwinning van de Taliban en het uiteenvallen van de Afghaanse regeringstroepen verhult de belangrijkste strategische lessen van de Afghaanse oorlog.

Keerpunten in de geschiedenis komen meestal onverwacht, want als de machthebbers van toen die keerpunten konden zien aankomen, zouden ze stappen ondernemen om ze te vermijden. Regeringen en het publiek geloven graag dat de geschiedenis onvermijdelijker is dan ze in werkelijkheid is. Onverwachte gebeurtenissen van grote betekenis, zoals de val van Frankrijk in 1940, de omverwerping van de Sjah in 1979 en de ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1991 werden gevolgd door onderzoeken naar de reden waarom deskundigen ze niet hadden voorzien.

Deze onderzoeken graven diep op zoek naar de diepere oorzaken van historische veranderingen en vinden ze altijd.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: