Naweeën van het Afghaanse conflict voor Zuid-Korea

naweeen-van-het-afghaanse-conflict-voor-zuid-korea

03-09-21 08: 59: 00,

De vrijwel onmiddellijke nederlaag van het heersende regime in Afghanistan en de terugkeer van de Taliban (verboden in Rusland) is op zich een mijlpaal in de wereldpolitiek. Echter, zonder ons te begeven op het terrein van incompetentie, zullen we het hebben over hoe het de zaken op het Koreaanse schiereiland kan beïnvloeden en de context waarin het wordt besproken in de ROK.

Seoul loste de onmiddellijke problemen in verband met de evacuatie van ROK burgers vrij snel op. Op augustus 15, besloot de RK haar ambassade in Afghanistan tijdelijk te sluiten en het grootste deel van haar personeel te evacueren naar een land in het Midden-Oosten. Op augustus 16 gaf Moon Jae-in de regering de opdracht alles in het werk te stellen om het ambassadepersoneel en alle Zuid-Koreaanse burgers veilig uit Afghanistan te evacueren. Tegen die tijd waren er echter nog verschillende burgers over wiens vliegtuig niet kon opstijgen omdat de landingsbaan vol was met mensen,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: