Selensky’s bezoek aan de VS: Amerikaanse media noemen Oekraïens staatshoofd “president Lewinsky

selensky’s-bezoek-aan-de-vs:-amerikaanse-media-noemen-oekraiens-staatshoofd-“president-lewinsky

02-09-21 10: 36: 00,

Al maandenlang vraagt de Oekraïense president Selensky om een audiëntie bij de Amerikaanse president Biden. Nadat zijn bezoek verschillende malen was uitgesteld, was Selensky eindelijk in Washington en kon hij voelen hoe onbelangrijk Oekraïne op dit moment voor de VS is.

De Oekraïense president Selensky staat al lange tijd op gespannen voet met de Amerikaanse president Biden. Dit werd uiterlijk in mei duidelijk tijdens het bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Blinken aan Kiev. Waarom dit het geval was en wat er tijdens dat bezoek gebeurde, zou ons nu te ver leiden. Als u geïnteresseerd bent, kunt u het hier lezen .

Toen in juni de topontmoeting van Biden en Poetin in Genève was gepland, smeekte Selenski via alle kanalen om Biden, die op dat moment op zijn Europese tournee was en NAVO- en EU-topontmoetingen had bijgewoond, vooraf te mogen ontmoeten. Biden liet Selensky echter in de kou staan en bood hem in juli een audiëntie aan in Washington.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: