Tegen wie ontwikkelen Ankara en Kiev samenwerking?

tegen-wie-ontwikkelen-ankara-en-kiev-samenwerking?

03-09-21 02: 30: 00,

Ankara en Kiev hebben de laatste tijd actief getracht aan allen hun intenties te tonen om de bilaterale betrekkingen op verschillende fronten te ontwikkelen en te verdiepen.

In de eerste plaats valt een zekere anti-Russische vector op, die met name blijkt uit het feit dat beide landen dicht bij elkaar staan in het niet erkennen van de Krim als Russisch, waarover de Turkse president Erdogan nooit een kans onbenut laat om in elk gesprek met de Oekraïense zijde een uitdagende verklaring af te leggen. Erdogan heeft ook herhaaldelijk gezegd dat Ankara het “Krim Platform” steunt, een anti-Russisch Brits project dat door Kiev wordt gepromoot om de internationale gemeenschap bijeen te brengen om de territoriale aansluiting van het schiereiland te bespreken. Toch hebben de luide verklaringen van Ankara Turkije nooit in de weg gestaan als het erom ging daadwerkelijk samen te werken met het Russische schiereiland. Van 2014 tot 2019 hebben elk jaar Turkse delegaties de Krim bezocht, met als enige uitzondering 2020, het jaar van de pandemie. De delegaties bestonden steevast uit ambtenaren,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: