Wat heeft de toekomst in petto voor de VS na het Afghaanse debacle?

wat-heeft-de-toekomst-in-petto-voor-de-vs-na-het-afghaanse-debacle?

03-09-21 08: 55: 00,

De chaos die we in Afghanistan hebben gezien na de machtsovername door de Taliban en de Amerikaanse haast om het diplomatieke personeel en ander personeel te evacueren, duidt op het falen van de VS op meerdere niveaus. Enerzijds was/is de machtsovername door de Taliban binnen enkele dagen na de terugtrekking van de VS een mislukking van de inlichtingendiensten. In mei had een Amerikaans inlichtingenrapport voorspeld dat de Taliban minstens zes maanden nodig zouden hebben om Kaboel in te nemen. In juli was Biden optimistisch over het feit dat Afghanistan niet Amerika’s volgende “Saigon moment” zal worden “Er zullen geen omstandigheden zijn waarin je mensen van het dak van een ambassade van de Verenigde Staten in Afghanistan ziet getild worden”, benadrukte Biden vorige maand. Volgens een voormalige Amerikaanse militaire functionaris is de machtsovername door de Taliban “een mislukking van de inlichtingendienst van de hoogste orde”, een mislukking die grote gevolgen zal hebben voor de VS in de toekomst, vooral in een tijd waarin Washington zijn best doet om zijn banden in Zuidoost-Azië te herdefiniëren als een veiligheids- en militair bolwerk tegen China.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: