Covidpas: Overheid radicaliseert

covidpas:-overheid-radicaliseert

04-09-21 02:44:00,

Doemdenkers en complotdenkers voorzagen dit al terwijl de rest van Nederland nog in dromenland vertoefde: nee zover zou het niet komen. Toch wordt voor de tweede keer in de recente Europese geschiedenis een deel van de bevolking de toegang tot veel openbare gelegenheden ontzegd. ‘Kabinet denkt aan verplicht coronatoegangsbewijs in horeca, op terras en in bioscoop’, kopt de NOS. Dan weten we inmiddels genoeg: hier wordt even volgens protocol gesondeerd of de pleuris uitbreekt, zo niet dan kan het driemanschap dit veilig per decreet invoeren. De meerderheid vindt het klaarblijkelijk wel best. Terwijl we toch moeten zien hoe een overheid en haar aanhangers volledig uit de rails lopen en alle ankers van ethiek en (internationale) wetgeving kwijt zijn. Een vorm van overheidsradicalisering.

Afbeelding van Free-Photos via Pixabay

Het parlement heeft de ‘regering’ card blanche gegeven. De ene gelegenheidswet na de andere rolt uit de pennen van de ambtenaren. Een driemanschap dat al sinds mensenheugenis demissionair is regeert met ijzeren vuist. De prikken moeten erin, of het nu een medisch experiment is of niet, of er nu vele duizenden (alleen al in Nederland) mensen zijn die spijt als haren op hun hoofd hebben door de soms ernstige bijwerkingen, het project moet slagen. Het regiem gaat door tot… Ja, tot waar gaan ze door?

Al meer dan anderhalf jaar vechten we met een virus dat maar niet van ophouden weet. Een novum in de medische geschiedenis. Want wanneer hebben wij eerder wereldwijd een virus meegemaakt dat na een klap weer opstaat en met een nieuwe gezicht terug veert?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: