Wat gaat Covid losmaken? (2)

wat-gaat-covid-losmaken?-(2)

04-09-21 04:00:00,

Vele partijen draaien momenteel aan de knoppen van de Covid-crisis. Een crisis die een geforceerd en gewild breekpunt zal worden in ons bestaan, economisch, sociaal en maatschappelijk. Nu nog druk zijnde met de discussie over de Covid-maatregelen, zal onze aandacht zich onvermijdelijk op de grote veranderingen richten die ons allen zullen raken.
We gaan hiervoor te rade bij de oprichter van het World Economic Forum Klaus Schwab. In ander artikel bespreken wij zijn boek uit 2016: The 4th Industrial Revolution, een boek dat hij samen met Thierry Malleret schreef. In dit artikel spreken we over het boek van juli 2020 ‘Covid-19: The Great Reset’. Een boek waarover velen een mening hebben, maar de vraag hoeveel van hen het hebben gelezen. Deel 1 over dit boek leest u hier.

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op 31 oktober 2020.

Europa en de wereld

In zijn opsomming van mogelijke ontwikkelingen ziet Schwab het uiteenvallen van de EU als niet ondenkbaar. Ook de spanningen tussen China en de VS kunnen uitlopen op een directe confrontatie. Tijdens deze crisis is gebleken hoe kwetsbaar lange leveringslijnen zijn. De VS haalt 97% van zijn antibiotica uit China. Maar ook bij ons moesten cruciale medische middelen van ver komen. Vooral voor essentiële producten zullen landen vanaf nu streven naar kortere leveringslijnen, en de inkoop dichter bij huis willen. In tijden van nood, kent elk land weer zijn nationale belangen en gaat het ‘eigen land’ voor. Japan heeft zelfs ¥243 miljard (€1,9 miljard) vrijgemaakt om Japanse bedrijven terug te halen uit China.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: