Frankrijk: de politie arresteert brutaal 2 vrouwen… maar moet zich terugtrekken voor een grote menigte van anti-Covid Pass demonstranten in een Parijs winkelcentrum (Video’s)

frankrijk:-de-politie-arresteert-brutaal-2-vrouwen…-maar-moet-zich-terugtrekken-voor-een-grote-menigte-van-anti-covid-pass-demonstranten-in-een-parijs-winkelcentrum-(video’s)

05-09-21 02: 24: 00,

De Franse oproerpolitie werd uitgescholden voor het brutaal arresteren van twee vrouwen nadat ze terugdeinsden voor een grote groep betogers tegen de zogenaamde coronavirus gezondheidspasjes die een winkelcentrum in het centrum van Parijs bestormden.

Honderden mensen vielen zaterdag het winkelcentrum Forum des Halles binnen te midden van een landelijke reeks betogingen tegen de Covid 19 beperkingen en mandaten. In het winkelcentrum, dat gedeeltelijk ondergronds ligt en verbonden is met het metroknooppunt Chatelet-Les Halles, scandeerde de groep “Vrijheid”.

– Clément Lanot (@ClementLanot) 4 september 2021

Om de openbare orde te herstellen, hebben de autoriteiten een oproerpolitie-eenheid BRAV-M ingezet, een Frans acroniem voor de gemotoriseerde brigades voor de onderdrukking van gewelddadige acties – hoewel de menigte technisch gezien niet eens het verbod overtrad om zonder gezondheidscertificaat winkelcentra binnen te gaan, aangezien het Forum des Halles een van de weinige Parijse locaties is die zijn vrijgesteld van het vereiste coronaviruspaspoort.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: