Mensenrechteneducatie alleen voor gevaccineerden?

mensenrechteneducatie-alleen-voor-gevaccineerden?

05-09-21 12: 00: 00,

Wetenschap en onderwijs zijn vrij – zo luidt de basiswet in Duitsland en ook in Oostenrijk. Maar voor sommige studenten in Oostenrijk geldt al 1G, alleen gevaccineerden mogen studeren. In Duitsland komt 3G steeds meer voor. Wat gebeurt er met ons veelgeprezen onderwijssysteem? Waar zijn de constitutionalisten als het op deze regels aankomt? Een commentaar.

CAMILLA HILDEBRANDT, 5 september 2021, 0 commentaren

“Wetenschap en haar onderwijs zijn vrij”, volgens artikel 17 van de grondwet van de staat in Oostenrijk. Maar voor studenten aan de Medische Universiteit van Innsbruck geldt de 1G-regel vanaf het wintersemester; eerste-semesterstudenten mogen alleen deelnemen aan het klinisch onderwijs als zij volledig gevaccineerd zijn. Voor de hoofduniversiteit geldt de 3G-regel. “Wij denken dat dit redelijk is voor aankomende artsen,” gerechtvaardigd rector Wolfgang Fleischhacker aan ORF het besluit. Ook de rector van de Universiteit van Salzburg, Hendrik Lehnert, is voorstander van de 1G-regel. Dit zou makkelijker te controleren zijn. Ondertussen werkt de Johannes Kepler Universiteit van Linz aan de invoering van gekleurde controlebanden,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: