Oostelijk grenshek

oostelijk-grenshek

05-09-21 09: 45: 00,

De Afrikaanse varkenspest, die dodelijk is voor wilde en tamme varkens, is in Polen uit de hand gelopen. Daarom hebben de Duitse deelstaten Saksen, Brandenburg en Mecklenburg-Vorpommern langs de oostgrens een hek geplaatst om te voorkomen dat de wilde varkens de grens oversteken. Door Florian Schwinn.

Achter de eerste omheining wordt momenteel een tweede omheining gebouwd, en tussen de twee omheiningen zal er dan een witte zone zijn die vrij is van wilde varkens – dit alles om de Duitse tamme varkens en vooral de grote varkensbedrijven te beschermen. Is het mogelijk een door wilde dieren verspreide dierziekte aan een landsgrens een halt toe te roepen? En wat zeggen de enorme inspanningen op dit gebied over onze relatie met onze eigen varkens en over het Duitse varkenshouderijsysteem? Dat de discussie over dierenwelzijn voor varkens achterhaald is?

Ziekte versus biologische landbouw

Toen Afrikaanse varkenspest (AVP) in juli Duitse tamme varkens bereikte, gebeurde dat ondanks het feit dat officiële dierenartsen in de bedreigde gebieden de toegang van de varkens tot de openlucht hadden afgesloten. Ook in een bioboerderij in de Spree-Neiße mochten de tweehonderd varkens sinds september niet meer naar buiten 2020,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: