VK: zorgpersoneel neemt met mate ontslag nadat het te horen heeft gekregen dat het gevaccineerd moet worden en vakbonden dringen bij regering aan op heroverweging van beleid

vk:-zorgpersoneel-neemt-met-mate-ontslag-nadat-het-te-horen-heeft-gekregen-dat-het-gevaccineerd-moet-worden-en-vakbonden-dringen-bij-regering-aan-op-heroverweging-van-beleid

05-09-21 05: 33: 00,

Veel zorgmedewerkers in het Verenigd Koninkrijk die te horen kregen dat ze Covid-vaccinaties 19 moesten halen of anders hun baan zouden verliezen, hebben massaal de sector verlaten om beter betaalde banen aan te nemen bij bedrijven als Amazon, wat leidt tot enorme personeelstekorten.

Volgens The Guardian, die sprak met verschillende vertegenwoordigers van de zorgsector, “meldt driekwart van de zorgtehuisexploitanten een toename van het aantal ontslagen sinds april”. De redenen zijn volgens hen “het verlangen naar minder stress en een hoger loon” en “het vermijden van verplichte vaccinatie, die op 11 komt. November”.

De krant meldt dat veel verpleegkundigen vertrekken naar andere banen in de NHS, waar vaccinatie nog niet verplicht is, en naar niet-verwante banen bij bedrijven zoals Amazon, waar ze een loonsverhoging van 30 % en andere stimulansen hebben aangeboden gekregen.

Een verpleegster verliet haar baan voor £9,30 per uur om te werken als picker in een Amazon magazijn,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: