Berlijn krijgt WHO pandemie preventiecentrum

berlijn-krijgt-who-pandemie-preventiecentrum

06-09-21 04:00:00,

Vorige week was de start van het WHO Pandemiepreventiecentrum in Berlijn. De WHO kondigde de mogelijke kandidatuur van Berlijn voor het mondiale datacentrum voor pandemieën al op 6 mei jl. aan, maar vorige week werd er feestelijk ruchtbaarheid aan gegeven.

Deel van het regeringscomplex aan de Spree in Berlijn. (Foto: ezaz.nl) Beloning voor volgzaamheid WHO?

Critici zien in de komst van het centrum naar Berlijn een beloning van de trouw die Duitsland heeft getoond aan de richtlijnen van de WHO. Straffe mediale censuur, het verbieden van demonstraties tegen de maatregelen of het hard uit elkaar slaan ervan, het vervolgen van een onwelgevallige rechter, medische mondkappen, stevige lock downs. Duitsland lijkt alles te hebben ingezet om te laten zien wie in deze virale situatie de baas is: de WHO.

In een eerdere videoboodschap zei Merkel: ‘De wereld heeft geleerd dat we een wereldwijde uitdaging als de huidige COVID-19-pandemie alleen het hoofd kunnen bieden door samen op te treden. Intussen hebben wij ook erkend dat de WHO het centrale mondiale gezondheidsorgaan is bij deze inspanning.

De WHO spreekt van een ‘signaleringscentrum‘, dus door dataverzameling moet een nieuwe pandemie vroegtijdig ontdekt worden. Merkel: ‘Een essentiële basis voor de bestrijding van toekomstige pandemieën zijn gegevens. Gegevens die, wanneer ze worden samengevoegd en verwerkt met de juiste analytische instrumenten, inzichten zullen opleveren die we zelf nooit zouden kunnen ontdekken, of in ieder geval niet zo snel.

Volgens WHO-directeur Tedros Adhanom Ghebreyesu komt het idee van kanselier Merkel.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: