De “inzet voor de NAVO” en de hypocrisie rond oorlog en coalities

de-“inzet-voor-de-navo”-en-de-hypocrisie-rond-oorlog-en-coalities

06-09-21 07: 15: 00,

Met absolute eisen aan de LINKE voor een “verbintenis met de NAVO” sluiten prominente SPD-politici kort voor de verkiezingen een rood-rood-groen bondgenootschap in de praktijk grotendeels uit. Dit is politiek onjuist en inhoudelijk hypocriet: het problematische karakter van de NAVO is zelden zo openlijk aan het licht gekomen als op dit moment. Links moet de eisen, die ook van de Groenen komen, verwerpen in het belang van het vredesbeleid en in het belang van haar eigen electorale kansen. Door Tobias Riegel.

De signalen zijn verwarrend: enerzijds verdedigde zojuist mede-SPD-leider Walter-Borjans dat SPD-kandidaat-kanselier Olaf Scholz een coalitie van SPD, Groenen en Linkse Partij nog niet had uitgesloten. “We zullen met iedereen praten, dat is normaal,” zei Walter-Borjans, volgens DPA. Hij voegde daaraan toe: “We zullen ons niet overleveren aan de ene partij door te zeggen dat we helemaal niet met de andere partij zullen praten, en dan staan we daar en moeten we slikken wat de kleinere partij,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: