De “vaccinatiedoorbraak”: zo wordt het gedefinieerd

de-“vaccinatiedoorbraak”:-zo-wordt-het-gedefinieerd

Iedereen heeft het over vaccinatie en het woord “doorbraak van het vaccin” wordt steeds vaker gebruikt.

Niemand ontkent het, althans niet dat iemand die tegen Covid 19 is ingeënt, toch het virus kan oplopen. De vaccinatie biedt, zoals vrijwel elke andere, geen 100-percent bescherming.

We spreken van een doorbraak in de vaccinatie wanneer iemand die volledig gevaccineerd is, toch coronasymptomen vertoont. Maar zelfs dat is pas na ten minste 14 dagen, want het beschermende effect heeft tijd nodig, zoals deskundigen zeggen. Iemand die enkele maanden na de tweede prik plotseling de typische verschijnselen vertoont, wordt opgenomen in de statistieken van doorbraken van vaccinaties.

Maar dit cijfer moet, zonder twijfel, zo laag mogelijk zijn. Want degenen die vaccinatie propageren, hebben geen belang bij een groeiend aantal doorbraken op vaccinatiegebied. Dat zou indruisen tegen de huidige vaccinatiecampagne. En de bovenstaande definitie, vastgesteld door het Robert Koch Institute,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: