Interview | Dilma Rousseff – “De aantasting van de democratie begon met de impeachment”

interview-|-dilma-rousseff-–-“de-aantasting-van-de-democratie-begon-met-de-impeachment”

06-09-21 05: 21: 00,

Vijf jaar nadat zij door een impeachment zonder schulddelict uit het presidentschap van de republiek is gezet, heeft de econome Dilma Rousseff een heldere kijk op het proces dat culmineerde in haar val, leidde tot de gevangenneming van voormalig president Luiz Inácio Lula da Silva en de opkomst van de extremist Jair Bolsonaro naar het paleis op het Plateau.

Vanuit haar huis in Porto Alegre, waar zij sinds het begin van de pandemie verblijft – zij is slechts twee keer weggegaan voor een reis naar São Paulo en een andere keer naar Mexico – blijft de voormalige president oplettend en volgt zij met belangstelling het verloop van de politieke crisis die het land nu al een half decennium doormaakt. Volgens haar is er sprake van een algemene verslechtering: economisch, sociaal en institutioneel.

Voor haar is het drama dat het land nu beleeft een direct gevolg van de staatsgreep van 2016, een proces van democratische omwenteling dat werd ingeluid in 31 augustus van dat jaar,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: