Poetin in een interview over de toekomst in en rond Afghanistan

poetin-in-een-interview-over-de-toekomst-in-en-rond-afghanistan

06-09-21 07: 19: 00,

Vorige week vond in Vladivostok het Oostelijk Economisch Forum plaats. Daar werd tijdens de paneldiscussie de Russische president Poetin gevraagd naar zijn beoordeling van de situatie in en rond Afghanistan.

Het Oostelijk Economisch Forum, dat gewoonlijk jaarlijks in Vladivostok wordt gehouden, is een van de belangrijkste zakelijke bijeenkomsten in het Verre Oosten. Duizenden hooggeplaatste zakenmensen komen er bijeen om economische projecten af te spreken. Het is een traditie geworden dat de Russische president Poetin daar deelneemt aan een paneldiscussie en zich uitspreekt over de problemen van de regio. Dit jaar zaten Poetin en de moderator alleen op het podium, terwijl de andere deelnemers (waaronder de president van Mongolië, de Indiase premier en de president van Kazachstan) online met elkaar verbonden waren.

Aan het eind van de discussie kwam de gespreksleider op het onderwerp Afghanistan. Afghanistan is in de regio een veel actueler onderwerp dan in Europa, omdat de landen daar als buren direct te maken zouden krijgen met de instabiliteit in Afghanistan.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: