WHO-COVID gids voor certificaten slaat digitale ID over

who-covid-gids-voor-certificaten-slaat-digitale-id-over

06-09-21 05: 37: 00,

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft haar technische richtsnoeren en uitvoeringsvoorschriften voor de certificaten voor COVID-vaccins 19 gepubliceerd. De leidraad is gebaseerd op het mandaat van de W.H.O. om de gezondheidszorg te ondersteunen in plaats van het bedrijfsleven. De organisatie gaat er onder meer van uit dat de lidstaten zelf beslissen hoe de houders van certificaten uniek kunnen worden geïdentificeerd.

De digitale documentatie van COVID-certificaten 19: Immunisation status: technical specifications and implementation guidance” van de WHO is onderverdeeld in hoofdstukken over ethische en gegevensbeschermingsoverwegingen, continuïteit van de zorg en scenario’s voor immunisatieverificatie, de kerngegevensverzameling, nationale vertrouwensarchitectuur, nationale bestuursoverwegingen en uitvoeringsoverwegingen. Het is bedoeld als een tussentijdse gids en maakt deel uit van een reeks gidsen die ook afzonderlijke richtsnoeren bevatten voor het documenteren van testresultaten en het terugvorderen van COVID.

Sleutelprincipes die ten grondslag liggen aan de kerngegevensverzameling zijn gegevensminimalisering, open normen, papieren en digitale implementaties, en het idee dat niet alle gegevenselementen op het gegevenscertificaat hoeven te staan – de kerngegevensverzameling zelf bestaat uit een header,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: