7 leugens over Afghanistan, door Thierry Meyssan

7-leugens-over-afghanistan,-door-thierry-meyssan

,

Bij de verslaggeving over de val van Kaboel herhalen de westerse media zonder na te denken de zeven leugens van de westerse propaganda. Door de geschiedenis van Afghanistan verkeerd voor te stellen, maskeren zij de misdaden die in dat land zijn begaan en maken zij het onmogelijk het lot te voorzien dat Washington voor het land heeft geschreven. En als de Taliban niet de meest kwaadaardige waren…

Een paniekscène op de luchthaven van Kabul als voormalige CIA-medewerkers proberen te ontsnappen aan de wraak van het Afghaanse volk.

De Franse president Emmanuel Macron en de Amerikaanse president Joe Biden hebben hun natie toegesproken over de inname van Kabul door de Taliban op 15 augustus 2021.

1- De Afghaanse oorlog is geen reactie op 9/11, het was al gepland voor de aanslagen

Volgens deze twee politici was het enige doel van de Amerikaanse invasie in Afghanistan in 2001 “degenen te vervolgen die ons op 11 september 2001 hebben aangevallen, en ervoor te zorgen dat Al Qaida Afghanistan niet kan gebruiken als uitvalsbasis voor verdere aanslagen” [1].

Naiz Naik werd vermoord in zijn huis in 2009

Joseph Goebbels, de minister van Propaganda van het Derde Rijk, zou gezegd hebben: “Een leugen die tien keer herhaald wordt, blijft een leugen; tienduizend keer herhaald, wordt het de waarheid. Maar de feiten zijn weerbarstig en, wat de heer Macron en de heer Biden ook mogen denken, de oorlog van 2001 werd half juli 2001 beslist, toen de onderhandelingen in Berlijn tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk enerzijds en de Taliban, niet de Afghaanse regering, anderzijds mislukten. Pakistan en Rusland waren waarnemers bij deze geheime besprekingen. De Taliban-delegatie is Duitsland binnengekomen in strijd met het reisverbod van de VN-Veiligheidsraad. Na het mislukken van deze onderhandelingen keerde de Pakistaanse minister van Buitenlandse Zaken Naiz Naik naar zijn land terug en luidde de noodklok. Pakistan is toen op zoek gegaan naar nieuwe bondgenoten. Het bood China een toegangspoort tot de Indische Oceaan (wat we vandaag de dag zien met de ’Zijderoute’). De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk begonnen hun troepen in het gebied te verzamelen: 40.000 man in Egypte en bijna de gehele Britse vloot in de Arabische Zee. Pas nadat deze regeling was ingevoerd, vonden de aanslagen van 11 september plaats.

2- Al-Qaeda is geen bedreiging voor de Angelsaksen,  » Lees verder

%d bloggers liken dit: