Alles wijst er nu op dat Thierry Meyssan gelijk had, door Thierry Meyssan

alles-wijst-er-nu-op-dat-thierry-meyssan-gelijk-had,-door-thierry-meyssan

,

Door de officiële versie van de aanslagen van 9/11 in twijfel te trekken, opende Thierry Meyssan een wereldwijd debat. Maar de essentie van zijn boek over dit onderwerp was een politiek-wetenschappelijke studie die voorspelde welke koers de Verenigde Staten zouden varen na deze misdaden. Het probleem is niet om te weten hoe de aanslagen werden gepleegd, maar waarom de VS die dag reageerden met het schenden van hun eigen grondwet; waarom zij in de daaropvolgende dagen zeer ingrijpende hervormingen van hun instellingen doorvoerden die hun aard veranderden. Thierry Meyssan had de omvorming van het Amerikaanse Rijk voorspeld die wij waarnemen met de planning van de val van Kaboel. Alles wat hij voorspelde is in de afgelopen twintig jaar bevestigd.

Op de dag van de aanslagen noemde Donald Trump, een projectontwikkelaar in New York, op de New Yorkse TV, Channel 9, de officiële versie van het instorten van de torens een “leugen”. Later ging hij de politiek in en werd president van de Verenigde Staten. Samen met zijn vriend, generaal Michael T. Flynn, maakte hij het tot zijn missie om 9/11 tot op de bodem uit te zoeken. Hij verdeelde de publieke opinie in de VS, maar bereikte zijn doel in het geheel niet.

Eind 2001 publiceerde ik een reeks artikelen over de aanslagen van 11 september 2001, en vervolgens een boek in maart 2002 [1]. Het boek werd vertaald in 18 talen en opende een wereldwijd debat waarin de waarheidsgetrouwheid van het officiële Amerikaanse verhaal in twijfel werd getrokken. De internationale pers weigerde echter mijn argumenten te bespreken en lanceerde een campagne waarin ik werd beschuldigd van “amateurisme” [2], “samenzweringstheorie” [3] en “ontkenning” [4].

Bovenal hebben de Amerikaanse autoriteiten en hun medestanders mijn werk gereduceerd tot de eerste paar bladzijden van mijn boek: het aanvechten van de officiële versie van de aanslagen. Maar het is een politiek-wetenschappelijk werk dat aan de kaak wil stellen wat deze valse-vlag aanslagen mogelijk zouden maken: de bewaking van de westerse bevolking en de eindeloze oorlog in het bredere Midden-Oosten. In dit artikel zal ik daarom nagaan wat er de afgelopen 20 jaar over deze aanslagen is geleerd, maar vooral of mijn voorspellingen uit 2002 juist waren of niet.

Sjeik Zayed, President van de Verenigde Arabische Emiraten,  » Lees verder

%d bloggers liken dit: