Betrekkingen VS-Singapore: Van nut zijn vs. gebruikt worden

betrekkingen-vs-singapore:-van-nut-zijn-vs.-gebruikt-worden

07-09-21 08: 56: 00,

De piepkleine Zuidoost-Aziatische stadstaat Singapore fungeert als een soort baken voor een veelheid van trends, van economie tot geopolitiek. De Singaporese regering is in staat zich snel en flexibel aan te passen aan veranderende trends, meer dan waar ook, vanwege zijn kleine omvang – een voordeel dat Singapore geniet en dat de vele nadelen als kleine stadstaat van slechts 5,7 miljoen mensen compenseert.

Het meest recente voorbeeld van de rol van Singapore als een economische en geopolitieke baken was tijdens de rondreis van de Amerikaanse vice-president Kamala Harris langs verschillende Zuidoost-Aziatische landen, waaronder Singapore. Het bezoek zelf, en de manier waarop de Westerse en Chinese media er verslag van deden, spreekt boekdelen over de veranderingen die we zien in de Indo-Pacific regio en hoe goed of slecht Amerika’s strategie om China te omsingelen en in bedwang te houden verloopt.

Laten we eerst eens kijken naar hoe de Westerse media verslag deden van het bezoek van Vice President Harris aan Singapore.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: