De teloorgang van de heroïnehandel is een groot voordeel van de Amerikaanse nederlaag in Afghanistan

de-teloorgang-van-de-heroinehandel-is-een-groot-voordeel-van-de-amerikaanse-nederlaag-in-afghanistan

07-09-21 08: 59: 00,

Na 40 jaar is er eindelijk een einde gekomen aan de bezetting van Afghanistan door de Verenigde Staten. Ik zeg 40 jaar omdat hun betrokkenheid bij het land begon als reactie op de Sovjetbezetting die begon in 1980. De Verenigde Staten steunden de mujahedin-strijders die zich verzetten tegen de Sovjet-bezetting en zijn daar nooit echt mee gestopt, zelfs niet nadat de Sovjets zich terugtrokken in 1989. In tegenstelling tot de Amerikaanse verwachtingen hield de regering van Afghanistan het nog drie jaar vol.

Het was geheel in overeenstemming met het wereldbeeld van de Verenigde Staten, maar zij konden Afghanistan niet zomaar verlaten in 2021, maar moesten een spoor van vernieling achter zich laten. De faciliteiten die het vliegveld van Kabul functioneel maakten, werden allemaal vernietigd. De moedwillige vernietiging wraakzuchtig noemen, zou een understatement zijn.

Het is algemeen bekend dat de terugtrekking uit Afghanistan verre van een door iedereen goedgekeurde beslissing van de Verenigde Staten was. Er waren,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: