De ultieme zondebok

de-ultieme-zondebok

07-09-21 03: 00: 00,

We hebben het al gehad over KenFM en wat achtergrond in dit boek. Daarom zal ik mij hier lange uiteenzettingen besparen.

Waarschijnlijk zijn de meeste lezers van dit boek wel bekend met de “zaak van KenFM“. Laten we vanuit dit oogpunt even door het slijk galopperen: Vanuit het oogpunt van veel oprechte attitudejournalisten zijn het medium KenFM en de bedenker van het format, Ken Jebsen, een nachtmerrie. Voor hen is KenFM een ondraaglijk platform waarop samenzweringstheorieën en nepnieuws worden verspreid en alles behalve serieuze journalistiek wordt aangeboden. Wij hebben het reeds gehad over het moment van opwinding in vele redacties wanneer de woorden “Ken” en “FM” worden genoemd. Kortom: KenFM is de rode lap bij uitstek voor veel media.

De artikelen die mainstream journalisten over dit medium schrijven zien er dan ook zo uit.

Dus nu naar het uitgangspunt.

Onze staat treedt op tegen een medium met inlichtingenmiddelen. Wat dat betekent, is op één hand te tellen: Surveillance, spionage, controle.

Het externe effect van deze inlichtingenprocedure is een ramp. Het medium krijgt een zeer officieel stigma: De verdenking op de een of andere manier “radicaal” te zijn – anders zou het Bureau voor de bescherming van de grondwet niet ingrijpen – heeft zijn effect.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: