Gerechtvaardigd of een te strenge straf? Oppositielid Kolesnikova veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf in Minsk

gerechtvaardigd-of-een-te-strenge-straf?-oppositielid-kolesnikova-veroordeeld-tot-elf-jaar-gevangenisstraf-in-minsk

07-09-21 06: 46: 00,

De Wit-Russische oppositielid die een jaar geleden werd gearresteerd en die een van de aanstichters was van de massale onlusten in Wit-Rusland vorig jaar, is veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf voor de poging tot staatsgreep. Natuurlijk protesteert het Westen.

De Westerse media en politici hebben met protest gereageerd op de veroordeling van Maria Kolesnikova wegens samenzwering om de macht te grijpen en aanzetten tot politieke haat. Dat is begrijpelijk, want de door het Westen goed voorbereide en georkestreerde poging om de Wit-Russische president Loekasjenko na de presidentsverkiezingen van augustus weg te vagen 2020 is mislukt. Dit heeft de verantwoordelijken in het Westen natuurlijk woedend gemaakt en het is dan ook niet meer dan begrijpelijk dat het Westen protesteert wanneer zijn protégé wordt veroordeeld voor haar rol in de poging tot staatsgreep.

Het Westen – en de Westerse pers – zijn nu niet neutraal, zij zijn partij in het intern-Belarussische conflict. Maar als je de zaak neutraal bekijkt, moet je je afvragen of de dame in het Westen niet zou zijn gestraft voor haar daden, of in ieder geval niet zo zwaar.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: