Nieuw DNA-vaccin goedgekeurd in India

nieuw-dna-vaccin-goedgekeurd-in-india

07-09-21 05: 33: 00, India heeft een nieuw COVID-vaccin goedgekeurd dat gebruik maakt van circulaire DNA-strengen om het immuunsysteem tegen het SARS-CoV-2-virus te activeren. Dit is een ander getnsichnisch preparaat, maar het werkt anders dan de preparaten die tot nu toe op de markt zijn.

Er zijn verschillende methoden om het immuunsysteem te informeren over de kenmerken van virussen en zo de toekomstige afweer te trainen. De klassieke methode maakt gebruik van hele virussen die worden gedood of sterk verzwakt.

Momenteel wordt een genetische-engineeringmethode gebruikt waarbij de bouwinstructies in de cellen worden ingebracht met behulp van andere, onschadelijke virussen of met behulp van lipide nanodeeltjes. Deze beginnen dan het spike-eiwit te produceren en het immuunsysteem vernietigt de geïnfecteerde lichaamscellen, waardoor een aantal kenmerken van het virus worden aangeleerd. Overigens veroorzaakt deze vernietiging van een groot aantal lichaamseigen cellen een ongekende opeenstapeling van bijwerkingen, waaronder een groot aantal sterfgevallen.

DNA-vaccins behoren ook tot de nieuwe genetische manipulatiemethoden.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: