Verkiezing en beweging. De dieBasis komt laat op gang

verkiezing-en-beweging.-de-diebasis-komt-laat-op-gang

07-09-21 12: 10: 00,

Gepubliceerd op: 7. September 2021 | Aantal reacties: nog geen.

Door Uli Gellermann.

Het was niet ongebruikelijk dat Duitse partijen werden voorafgegaan door verplaatsingen. Zelfs de SPD, die vandaag zo futloos lijkt alsof ze nooit meer in beweging wilde komen, stamt uit formaties die vóór de partij zijn ontstaan. Wie in de SPD zal nog weten dat haar voorloper, de “Algemene Duitse Arbeiders Broederschap” werd gevormd rond de 48 revolutie? De Groenen zijn eigenlijk ook voortgekomen uit de Westduitse vredesbeweging, maar dat willen ze beslist niet meer weten. De CDU is een opvolger van de Centrumpartij, waarvan de voorlopers de “Soest-conferenties” waren, een soort katholieke APO tegen het protestantse Pruisen, die zich ook verzamelden rond de 48er Revolutie.

Vrede, vrijheid, geen dictatuur

De meest recente Duitse beweging ter verdediging van de democratie wordt in de media vaak gereduceerd tot de “laterale denkers”. Degenen die hebben deelgenomen aan de acties van de beweging voor de grondrechten,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: