Covid-9/11 | Door Burak Erbasi en Nicolas Riedl

covid-9/11-|-door-burak-erbasi-en-nicolas-riedl

08-09-21 09: 26: 00,

Van de rode dreiging tot islamistische dwarsliggers tot ongevaccineerde plaaggeesten van het volk.

Een commentaar van Burak Erbasi en Nicolas Riedl.

“Achteraf zullen we Covid-19 net zo zien als 11. September 2001 als een moment waarop regeringen de beschikking kregen over nieuwe, indringende middelen om hun burgers te controleren.” Dit waren de woorden van mensenrechtendeskundige Adrian Shahbaz van de niet-gouvernementele organisatie Freedom House. Shahbaz had meegewerkt aan een in het najaar gepubliceerde studie 2020 waarin de uitbreiding van surveillance en online censuur in het kielzog “van Corona” werd onderzocht. De 20. De 11. verjaardag van de terreurleugen biedt een gelegenheid om parallellen te trekken tussen 9/11 en de wereldwijde virale staatsgreep.

Het beeld van de vijand verandert met de tijd, maar de patronen blijven dezelfde. De machthebbers hadden toen, net als nu, een externe en een interne vijand nodig om hun macht in de façadedemocratie te stabiliseren en verder uit te breiden. De VS en zijn NAVO-schilddragers bevonden zich in een tastbare legitimiteitscrisis na de ineenstorting van de Sovjet-Unie.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: