Cuba is het eerste land dat 2-jarigen vaccineert

cuba-is-het-eerste-land-dat-2-jarigen-vaccineert

08-09-21 10: 38: 00,

Mensen zwaaien met een Cubaanse vlag in La Habana, Cuba, in januari 2021. (Ricardo IV Tamayo/Unsplash)

Het Caribische eiland is op 6 september begonnen met het vaccineren van jonge kinderen tegen Covid.

Cuba dient reeds COVID 19 vaccinaties toe aan minderjarigen tussen de leeftijd van 2 en 18. Het land is de eerste instantie ter wereld die dit doet met zijn eigen geproduceerde vaccins, Abdala en Soberana, aldus Frankrijk 24.

De Cubaanse autoriteiten hebben de vaccindoses op 3 september goedgekeurd voor gebruik in noodgevallen, waarmee het programma van start is gegaan zonder goedkeuring van de Wereldgezondheidsorganisatie.

De Cubaanse vaccins maken gebruik van dezelfde recombinante eiwitformule als Novavax, een concurrerend product van Amerikaanse makelij waarvoor geen vergunning is verleend. De vaccins, die geen ribonucleïnezuur (mRNA) bevatten, zouden minder bijwerkingen hebben en een sterkere immuunrespons opwekken bij minderjarigen.

Volgens de Independent beweerde het door de staat gerunde Finlay-instituut, dat betrokken was bij de ontwikkeling van het Soberana-vaccin, dat de vaccins uit Cuba tijdens de testfase veilig waren voor minderjarigen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: