Een kroniek van de voorverkiezingsrace in ROK: In welke onderwerpen de kandidaten zich verdiepen

een-kroniek-van-de-voorverkiezingsrace-in-rok:-in-welke-onderwerpen-de-kandidaten-zich-verdiepen

08-09-21 08: 50: 00,

Een gesprek over de verkiezingsrace zou onvolledig zijn zonder te vermelden over welke onderwerpen de betrokken kandidaten de hoorns met elkaar opnemen. De Korea Times wijst erop dat, terwijl bij vorige verkiezingen de kwesties in verband met het nucleaire programma van Noord-Korea en de verbetering van de inter-Koreaanse betrekkingen belangrijke elementen waren in het debat, geen van beide partijen zich daar in het huidige debat op richt.

Blijkbaar is het punt dat sinds de regering onder Moon Jae-in geen echte vooruitgang heeft laten zien, de belangstelling van het publiek in Zuid-Korea voor Noord-Korea is afgenomen.

Lee Jae-myung stelde de kwestie Noord-Korea aan de orde met slechts één zin: “Het vestigen van een vreedzame economie op het Koreaanse schiereiland en het nieuw leven inblazen van de economie van het Noorden zal een grote stimulans zijn voor nieuwe groei.” Dit staat in schril contrast met 2017, toen hij tijdens zijn sparren met Moon in de voorverkiezingen het idee van een onafhankelijke diplomatie voorstelde, gericht op nationale belangen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: