Een militaire oplossing voor een commercieel probleem, door Fred Reed

een-militaire-oplossing-voor-een-commercieel-probleem,-door-fred-reed

08-09-21 04: 05: 00,

Bij het overpeinzen van Washingtons nieuwe speeltje, een koude oorlog tegen China, ziet men een patroon. China’s benadering van invloed en welvaart is commercieel en vooruitziend. Dit betekent niet dat de Chinezen warm en donzig zijn, alleen intelligent. Ze behartigen hun belangen terwijl ze winst maken, wat met oorlogen niet mogelijk is. China investeert zwaar in de infrastructuur, zowel fysiek als educatief, die zorgt voor het huidige en toekomstige concurrentievermogen. Ze zijn snel, behendig, innovatief en niet altijd even gewetensvol. Zij streven naar handelsovereenkomsten: De Comprehensive Agreement on Investment with Europe, het RCEP, Regional comprehensive Economic Partnership, de CPEC, de China-Pakistan Economic Corridor, de enorme Iran-deal, de ontwikkeling met Rusland van de NSR, de noordelijke zeeroute. Ze lijken er goed in te zijn, China is nu de grootste handelspartner van iets als 165 landen.

De aanpak van Washington is militair, dwingend, kortzichtig en commercieel onwetend. Het vormt militaire allianties: de Quad in de Indische Oceaan, met Japan tegen China,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: